Met een bereik van bijna 100% van de Nederlandse consumenten is de betaalmethode iDEAL sinds haar lancering in 2005 uitgegroeid tot de Nederlandse online betaalstandaard. Ruim 210.000 ondernemers bieden iDEAL als makkelijke en veilige manier van betalen. Je vindt iDEAL dan ook terug in webshops, betaalverzoeken, (online) rekeningen en op collectebussen. Er wordt ruim 1 miljard keer per jaar met iDEAL betaald. Dat zijn zo’n 3,5 miljoen transacties per dag, met op piekdagen ruim 6 miljoen. 70% van alle e-commerce transacties worden in Nederland met iDEAL betaald. Momenteel breidt iDEAL haar dienstenpallet uit om in te spelen op het veranderend shop- en betaalgedrag van haar klanten. Meer informatie via www.ideal.nl en https://www.currence.nl

Onze Missie


Toonaangevend in digitale betalingen en diensten voor het delen van gegevens.

Onze Visie


Voor elke betaling in Nederland wordt een iDEAL product gebruikt. Dit is snel, betrouwbaar en gemakkelijk.

Innovatief 

In een snel veranderende digitale wereld loopt iDEAL voorop. Wij omarmen technologische vernieuwing om het online betalen steeds eenvoudiger en efficiënter te maken. Onze recente uitbreidingen, zoals de iDEAL-betaalpagina en de functies 'Snel bestellen' en 'Snel betalen', zijn hier perfecte voorbeelden van. 

Ondernemend 

Bij iDEAL zit ondernemerschap in ons DNA. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze diensten uit te breiden en te verbeteren. We nemen initiatief en durven groot te denken, altijd met het doel om de beste betaalervaring voor onze gebruikers te creëren. 

Betekenisvol 

iDEAL is meer dan een betaalmethode; wij maken een verschil in het dagelijks leven van mensen. Of het nu gaat om het betalen van een rekening, het steunen van een goed doel, of het veilig shoppen bij je favoriete webwinkel: wij zorgen dat het kan, op een manier die voor iedereen toegankelijk is. 

Betrouwbaar 

Vertrouwen is de basis van alles wat we doen. Wij werken nauw samen met alle grote banken in Nederland om te zorgen dat jouw betalingen veilig en zonder zorgen verlopen. Je kunt op ons rekenen, elke keer weer. 

Actuele Storingen 

Wij streven naar een feilloze dienstverlening. Mocht er toch een storing zijn bij jouw bank, dan kun je dit eenvoudig controleren via onze iDEAL-beschikbaarheidspagina

Samen Sterk 

iDEAL is meer dan een betaalmethode. Wij zijn een team van gedreven professionals die elke dag werken aan de beste online betaalervaring voor jou.